KAMADO BARBEKÜ İLE MUCİZE LEZZETLER YARATIN...
& Çok Yönlü
Bir kamado, normal bir barbeküden çok daha fazlasını yapabilir!
kamado gerçekten çok yönlü bir barbeküdür. Doğrudan ateşin üzerinde standart ızgara yapmak için kullanabileceğiniz, ancak aynı zamanda dolaylı ızgara yapmak için de kullanabileceğiniz eksiksiz bir dış mekan mutfağıdır. Kamado, düşük ve yavaş pişirme, sıcak ve soğuk tütsüleme, yüksek ısıda kızartma için idealdir, ancak pizza, ekmek, lazanya veya fırın yemeklerini pişirmek de sorun değildir. Wok, paella veya midye yapmak için kullanabilirsiniz ve bir çevirme ile kullanılabilir. 100°C'den 400°C'ye kadar kullanabileceğiniz gerçek odun fırınıdır.
& Hızlı başlatma
Kaliteli bir kamado çok çabuk ısınır. İçini taze parça kömürle dolduruyorsunuz, yakıyorsunuz ve 15 dakika sonra 180°C sıcaklığa ulaşıyor. Masayı kurmak için yeterli zaman.
& Bakım
kamado çok az bakım veya temizlik gerektirir. İçinin temizlenmesi için arada bir yüksek ısıda yakılması yeterlidir. Mümkünse bunu lezzetli pizzalar pişirerek birleştirin. Bunun yanında, kalan külleri çıkarmak için yılda bir kez ocak kutusunu çıkarmanız ve arada sırada tüm vidaların hala sıkı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.
& Hassas sıcaklık kontrolü
Kamado'nun hava geçirmez contası sayesinde cihaza oksijen akışını siz belirlersiniz. Bu, çok hassas sıcaklık kontrolü sağlar. Üst ve alt havalandırma deliklerini ayarlayarak daha fazla veya daha az oksijene izin verin.
& Ekolojik ve Ekonomik
kamado'nun hava geçirmez contası ve yüksek kütlesi ile benzersiz tasarımı sayesinde, hassas bir şekilde ayarlanabilmesinin yanı sıra çok az kömür tüketir. Pişirmeyi bitirdiğinizde hava akışını kapatırsınız kömür söner. Bir dahaki sefere kullanmaya devam edeceksiniz, böylece hiçbir şey kaybolmaz. Bir yük mangal kömürü ile 100°C'de 15 saatten fazla pişirebilir, 180°C'de 4-5 saat ızgara yapabilir veya 380°C'de 1,5 saat pizza pişirebilirsiniz. Restaurant Grade veya Big Block kömürümüz gibi büyük parçalarla kaliteli restoran kömürü kullandığınızdan emin olun.
& Lezzet
kamado'da pişirdiğiniz Et, odun ateşinde harika bir lezzet alır!
Bunun nedeni, kamadonuzda gerçek kalitede parça kömür kullanmanızdır. Bu, yemeğinize gazlı ızgarayla asla elde edemeyeceğiniz harika bir odun ateşi aroması verir.
& Daha yumuşak et
kamado'nun hava sızdırmazlığı ve yüksek kütlesi sayesinde sıcaklık iyi korunur ve barbeküde gereksiz hava sirkülasyonu olmaz. Havalandırma deliklerinden geçmesine izin verdiğiniz tüm hava, istenen sıcaklığı korumak için tamamen kullanılır. Hava geçirmez conta, etinizin kurumasına neden olabilecek gereksiz hava sirkülasyonu olmamasını sağlar. Sonuç, lezzetli bir şekilde yumuşak ve sulu et!
& Daha iyi yavaş pişirme için daha uzun süre yanar
Restoran Sınıfı Kömürümüz gibi kaliteli parça kömür, sert Güney Afrika akasya ağacından yapıldığı için daha uzun süre yanar. Ek olarak, hızlı tutuşan küçük parçalar ile uzun süre için için yanan büyük parçaların bir kombinasyonundan oluşurlar, bu da yiyecekleri düşük sıcaklıkta ('düşük ve yavaş') yavaşça pişirmenize olanak tanır. Süpermarketten aldığınız sıradan kömürle çok daha ucuza küçük parçalar elde edersiniz ve yeterince büyük parçalar olmaz.
& kamado'nun nasıl çalıştığının ardındaki sır!
Bir kamado neden tüm bu avantajları, çok yönlülüğü, kararlılığı ve hassas sıcaklık kontrolünü, daha yumuşak eti ve lezzetli otantik odun ateşi aromasını sunuyor?
& Kütle
Kamado'nuzun büyük kütlesi ve yüksek ağırlığı, soğuk veya rüzgarlı havalarda bile aynı sıcaklığı uzun süre korumayı çok kolaylaştırır.
& Hava geçirmez kapatma
Bakıyorsanız, yemek yapmıyorsunuz demektir! Pitmasterlar arasında ünlü bir söz ve daha doğru olamazdı! Kamado'nuzun kubbesi, conta sayesinde tabana hava geçirmez şekilde oturur. Bu, cihaza girebilecek havanın tam miktarını belirlemenizi sağlar. Sıcaklığı çok hassas bir şekilde kontrol ediyor ve kamado'nuzdaki hava akışını minimumda tutuyorsunuz. Sonuç: Etinizde ve diğer yemeklerinizde çok düşük kömür tüketimi ve maksimum nem tutma.
NOT: Seramik barbekülerin dış yüzeyinde kılcal çatlaklar görülebilir, bu kamadonun çalışmasında, çatlama ve kırılma gibi herhangi bir sorun yaşanmaz.